Mondhygiënist aan huis

Mondzorg, particulier bij u thuis 
Ouderen voelen zich jonger, maar worden steeds ouder, wonen langer zelfstandig en zijn daarbij afhankelijk van reguliere tandartspraktijken. Deze voorzien niet in thuiszorg. 
Van de 65-plussers denken velen dat een tandartsbezoek op hun leeftijd niet meer nodig is, of geen zin meer heeft. Onterecht, tegenwoordig behouden mensen tot op hoge leeftijd een deel van hun eigen gebit, al dan niet aangevuld met een gedeeltelijke prothese of implantaten.
Hierbij is de mondverzorging enorm belangrijk en lang niet altijd gemakkelijk uit te voeren. 
Als de fijne motoriek slechter wordt bemoeilijkt dit het schoonmaken van de mond. Thuis- en mantelzorgers vinden het vaak moeilijk de mondzorg over te nemen. 
Het gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot een droge mond. De zelf-reiniging van de mond wordt hierdoor verminderd en bacteriën kunnen minder goed afgevoerd worden.

  

Hierdoor ontstaat vaak een kwalijke mondgeur. In een ongezonde mond verplaatsen bacteriën zich via de bloedbaan door het lichaam en vormen een risico voor kunstheupen en kunsthartkleppen.
Het is wetenschappelijk bewezen dat een slechte mondzorg de kans verhoogt op diabetes, longontsteking, hartfalen, herseninfarcten en de ziekte van Alzheimer.
Mondzorg aan huis is bij de professionele tandheelkunde een nog onbekend terrein. Het kleine aantal tandartsen en mondhygiënisten dat in de thuiszorg werkzaam is doet dat meestal in een verpleeghuisinstelling.

Wij komen voor een behandeling naar u toe.