Tanden bleken

Ontevredenheid over de kleur van de tanden kan verschillende oorzaken hebben. Er kunnen oude vullingen en of kronen in de tanden zitten. Er kan aanslag zitten op tanden en kiezen. Lang niet altijd is bleken van de gebitselementen de juiste oplossing. Maar als bleken wèl tot de mogelijkheden behoord kan het een enorm verschil maken. De mondhygiënist kan samen met u kijken of u van bleken een mooie verbetering te verwachten heeft. Wij maken in de praktijk gebruik van de stoelbehandeling met ZOOM. Hierbij wordt de bleekgel geïntensiveerd door speciaal lamplicht.

Helaas is momenteel op Europees niveau besloten dat uitsluitend in tandartspraktijken gebleekt mag worden met hogere concentraties bleekgel. Nederland moet wachten op verdere erkenning van de mondhygiënist in de vrije vestiging om het bleken met hoger concentraties bleekgel in de praktijk weer te kunnen uitvoeren. Inmiddels zijn er wel nieuwe producten ontwikkeld waarbij het mogelijk is om met lagere percentages watersofperoxide toch op een veilige manier een mooi resultaat te behalen.

U kunt uw tanden ook thuis bleken met bleekgel die in een speciaal door de tandarts aangemeten bitje wordt gebruikt. Laat u echter nooit verleiden tot het zelf maken van receptjes van internet, deze kunnen blijvende schade aan uw glazuur aanbrengen. 

De bleekbehandelingen die u in schoonheids salons kunt krijgen worden uitgevoerd met lagere concentraties bleekgel en hebben daardoor doorgaans een minder goed resultaat. Vaak lijken de tanden lichter doordat ze tijdelijk uitdrogen, na een paar dagen is dit effect weer verdwenen.