Tanden bleken

Ontevredenheid over de kleur van de tanden kan verschillende oorzaken hebben. Er kunnen oude vullingen en of kronen in de tanden zitten. Er kan aanslag zitten op tanden en kiezen. Lang niet altijd is bleken van de gebitselementen de juiste oplossing. Maar als bleken wèl tot de mogelijkheden behoord kan het een enorm verschil maken. De mondhygiënist kan samen met u en uw tandarts kijken of u van bleken een mooie verbetering te verwachten heeft. Wij maken in de praktijk gebruik van de stoelbehandeling met BlancOne. Hierbij wordt de bleekgel geïntensiveerd door speciaal lamplicht.

Op Europees niveau besloten dat uitsluitend in tandartspraktijken gebleekt mag worden met hogere concentraties bleekgel. Inmiddels zijn er wel nieuwe producten ontwikkeld waarbij het mogelijk is om met lagere percentages watersofperoxide toch op een veilige manier een mooi resultaat te behalen.

U kunt uw tanden ook thuis bleken met bleekgel die in een speciaal door de tandarts aangemeten bitje wordt gebruikt. 

De bleekbehandelingen die u in schoonheids salons kunt krijgen mogen niet worden uitgevoerd met bleekgel, ook niet met lagere concentraties. Vaak wordt hier geruik gemaakt van zuren en/of zouten al dan niet in olie opgelost. Deze middelen zijn schadelijk voor het gebit omdat ze de buitenlaag van het glazuur aantasten. Na gebruik lijken de tanden lichter doordat ze tijdelijk uitdrogen, na een paar dagen is dit effect weer verdwenen. Bij vaker gebruik zullen de tanden donkerder worden doordat de lichte glazuurlaag verdwijnt en het donkere dentine hierdoorheen schijnt. 

Laat u nooit verleiden tot het zelf maken van receptjes van internet, deze kunnen blijvende schade aan uw glazuur aanbrengen. UIteindelijk is uw gebit, uw mondzorg onze zorg