Inloopdag jongeren: 1e twee weken van de zomervakantie 2019 week 30 en 31

Jong Geleerd Oud Gedaan

Inloopdag kinderen en jongeren 1e twee weken van de zomervakantie 2019 week 30 en 31 

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat schade aan het melkgebit van een kind niet erg is, omdat er nog gewisseld moet worden. Maar problemen met het melkgebit geven juist extra problemen aan het blijvende gebit! De suikers in voedingsmiddelen en dranken kunnen cariës (gaatjes) veroorzaken. De zuren in vele soorten snoep en bijvoorbeeld vruchtensap kunnen voor ernstige slijtage van de tanden en kiezen zorgen (erosie). Ook kan het tandvlees door slechte verzorging ontstoken raken (gingivitis). Als er gewacht wordt met een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist tot een kind pijn heeft dan is zo'n eerste behandeling vaak helemaal niet fijn. Sterker nog het kan ervoor zorgen dat kinderen een angst opbouwen voor de tandarts of mondhygiënist en dat is jammer. Je kunt beter je kind laten wennen aan een behandeling als er geen problemen zijn, dan raakt het kind vertrouwd aan de mensen en de omgeving en als er dan iets ernstigs gebeurd dan is een kind rustiger en verloopt de behandeling beter. 

Voorlichting

Wat kan de mondhygiënist doen voor een kind? De mondhygiënist kan voorlichting geven over de manier waarop het kindergebit het beste verzorgd kan worden om cariës, erosie en tandvleesproblemen te voorkomen. Er wordt dan regelmatig een uitgebreide poetsinstructie gegeven. Verder kan er voorlichting gegeven worden over voedingsgewoonten. Ook kan het gebit worden gereinigd indien nodig.

Aangezien de ouders een belangrijke rol spelen in de verzorging van het gebit van hun kind, geven wij ook de ouders voorlichting over de manier waarop zij hun kind daar het beste in kunnen begeleiden.

Bij pubers merken de ouders dat hun aanwijzingen minder goed worden opgevolgd. Het kan dan beter zijn om iemand anders een instructie of een motiverend gesprek te laten doen. Juist in deze leeftijd kan er veel schade aan het gebit ontstaan en daar heeft een kind de rest van zijn leven de gevolgen van. 

Vergoeding door zorgverzekeraar
Wat veel mensen niet weten, is dat mondzorg (kosten bij tandarts en mondhygiënist) volledig vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Elk kind tot 18 jaar kan dus kosteloos voorgelicht en behandeld worden!

U kunt het contactformulier gebruiken en vermelden "Inloopdag kinderen en jongeren 1e twee weken van de zomervakantie 2019 week 30 en 31 " wij nemen dan contact met u op of bellen voor een afspraak 071-5661650 mailen naar info@pvmhbnix.nl

Onze adres gegevens